Vanliga frågor

Här kan du läsa våra svar på besökarnas frågor. Om det är något du undrar över så kan du själv skicka in din fråga. Vi besvarar gärna dina frågor om vårat arbete. För faktafrågor har vi tips på några webbplatser där du kan hitta mycket information.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 19 20 21 > >>

Fråga

Förlåt!
Jag kanske har glömt att fråga om hur man med svensk pass kan skaffa hyresläg. i Moldovien? O tillstånd för att bo genom uthyrning eller som studenthus? Om ni förstår vad jag menar!!
Tack på förhand mvh Abbas
/ Abbas (2008.06.09)

Svar

När vi bodde i Moldavien så var det inga problem att hyra lägenhet med bara svenskt pass. Det är lite krångligare om du vill köpa något, mne det går också bra
/ Fredrik

Fråga

Hej!
Varför säger ni att man måste ordna visa för att kunna åka tåg till Moldovien_ Är det inte så att man köper visum i Ukraina och sedan åker till moldovien eller genom något "östland" medlem i EU?

- Och sedan, hur är det med säkerheten i Moldovien (det var jätte dåligt i t.ex. Ukraina vid årskiftet).

- Man kan också "köpa" studie i moldoviska universiteten? Och därmeed uppehållstillstånd?
jätte tacksam på förhand Abbas Alizadeh, 9:e juni 08
/ Abbas (2008.06.09)

Svar

Hej!

Nuförtiden så behöver man inte visum alls...
/ Fredrik

Fråga

hej, jag är 11 år och håller på att göra ett skolarbete om moldavien. Och jag ska ha en redovisning och då skall jag bjuda på något från moldavien. så jag undrar om de finns någon speciel bakelse/kaka från moldavien.


/Thomas Rose
/ thomas rose (2008.04.23)

Svar


Hej Thomas!

Jag kan inte komma på någon särskild bakelse/kaka, men annan typisk moldavisk mat är sarmales. Det är som kåldolmar, fast med vindruvsblad istället för kål och är mycket godare:-).
/ Lisa

Fråga

hej jag jobbar med olika länder i skolan och moldavin finns inte i boken och jag letat länge behöver hjälp om du är snäll!!!!
statskick:
areal:
folkmängd:
mynt:
språk:
snälla hjälp /elin norrtälje grindskolan 5:a
/ elin (2008.04.30)

Svar


Hej!

Moldavien är en republik. Där bor det drygt 4 miljoner invånare. Valutan heter lei. Man talar rumänska och ryska i Moldavien. Lycka till.
/ Lisa

Fråga

hur stavas följande ord på moldaviska?
ja
nej
hur mår du?
tack
jag

Mvh Marcus
/ Marcus (2008.02.11)

Svar

ja-da
nej-nu
hur mår du?- ce mai faceti? (artigt)Ce mai faci? (informellt till en kompis)
tack-multumesc
jag-eu
/ Lisa

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 19 20 21 > >>

Skicka in din fråga

Frågan och svaret kommer att publiceras här på sidan när vi har skrivit vårat svar. Om du inte vill ha frågan publicerad här eller om du bara vill komma i kontakt med oss kan du titta under kontakta oss i menyn.

Vi tackar för alla frågor som kommer och besvarar dem så snart vi kan.